Te ayudamos a escribir el libro de tu vida
still-life-school-retro-ink-159618 - copia
ArticlesAssessoramentBlogConsejos de escritura

II – Sé què vull escriure, però… com ho escric?

El full en blanc ens fa respecte. És una relació d’amor-odi (foli-escriptor). Hi ha qui sent la necessitat imperant de posar-se’l davant i omplir-lo de paraules; uns altres l’estimen en secret i tenen por de tacar-lo amb paraules inútils; n’hi ha de promiscus, que se’n cansen ràpid, s’avorreixen de la seva pròpia xerrameca i destrueixen full rere full fins a donar amb el que acull de bon grat les seves frases; hi ha qui planifica l’estratègia i omple fulls d’esquemes, quadres, croquis i resums; però també hi ha qui es llança a l’aventura i gaudeix dels imprevists i les sorpreses del camí.

Com pots veure, no hi ha normes. Almenys, no les normes que busquem o que ens donen els manuals d’escriptura creativa (no confondre amb els de redacció); l’escriptura és lliure i de vegades, si no sempre, és millor crear les nostres pròpies regles per jugar al nostre propi joc (recordem que la norma bàsica és divertir-se).

Tot s’hi val, a l’hora de posar-se a escriure. Tan sols una condició: que al final estiguem satisfets amb el resultat; si no és així, serà que encara no hem acabat.

Si encara no t’has subscrit a la newsletter de Tu Voz en mi Pluma, ara és un bon moment per fer-ho i no perdre’t cap dels nostres articles.

Si vols transmetre un missatge o tens un projecte literari entre mans i necessites assessorament per tirar-ho endavant, contacta amb nosaltres, la nostra il·lusió és acompanyar-te en el procés. 

Si t’apassiona l’escriptura, el creixement personal o ambdues coses, no et perdis l’oportunitat de formar-te i créixer en equip fins a aconseguir la teva millor versió. Cada dia som més persones treballant, apassionadament, per un món millor!

Mònica Ruiz Rey

Assessorament lingüístic. Redacció i correcció de textos.